OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PRAXI VČETNĚ INFORMACÍ O NOVÉM OBECNÉM NAŘÍZENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Lektor

  • Popis
    Mgr. Vanda Foldová - Úřad pro ochranu osobních údajů – vedoucí oddělení správních činností
  • Místo konání

  • Region:
    Praha
  • Adresa:
    SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město
  • Termín

Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis kurzu OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PRAXI VČETNĚ INFORMACÍ O NOVÉM OBECNÉM NAŘÍZENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Cíle kurzu

Po absolvování semináře se budete umět orientovat v zákoně o ochraně osobních údajů a v souvisejících právních předpisech, tj. základních principech a pravidlech ochrany osobních údajů v praxi.

Budete seznámeni s důležitými změnami, které přinese s účinností od května roku 2018 Nařízení o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (Obecné nařízení o ochraně údajů). To zavádí například novou povinnost pro řadu správců a zpracovatelů (a to jak v oblasti veřejné správy, tak podnikatelů) mít vlastního pověřence pro ochranu osobních údajů.

Důležité změny spočívají i v povinnosti vést dokumentaci o zpracovávaných údajích nebo v povinnosti provádět posouzení dopadu na ochranu údajů z hlediska práv a svobod subjektů údajů. Obecné nařízení též zavádí řadu pro Českou republiku zcela nových institutů (kodexy chování, osvědčení o ochraně osobních údajů) a kodifikuje některá nová práva subjektů údajů, která byla vytvořena prostřednictvím judikatury evropských soudů.

V souvislosti s výkladem budete seznámeni i s aktuální rozhodovací praxí Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Určeno pro

Seminář je určen všem, kteří přicházejí do styku s osobními údaji zaměstnanců, klientů a ostatních osob například při výkonu veřejné správy.

Obsah kurzu

• právní úprava ochrany osobních údajů – předpisy EU, zákon č. 101/2000 Sb. a jeho postavení v právním řádu ČR,
• problematika Obecného nařízení o ochraně osobních údajů,
• vymezení základních pojmů a principů ochrany osobních údajů,
• zpracování údajů podle zvláštních právních předpisů,
• nakládání s rodnými čísly,
• pracovněprávní předpisy (sledování zaměstnanců na pracovišti a ve společných prostorách prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, sledování e-mailové komunikace zaměstnanců),
• poskytování informací podle zákona o svobodném přístupu k informacím a jeho vztah k ochraně osobních údajů (poskytování informací o činnosti orgánů územní samosprávy, zveřejňování rozhodnutí orgánů veřejné správy, poskytování informací o platech zaměstnanců veřejné správy),
• správní řád, zákon o archivnictví a spisové službě (s důrazem na zpracování osobních údajů prostřednictvím elektronické spisové služby),
• základní registry veřejné správy (zákon o základních registrech z hlediska ochrany osobních údajů),
• osobní údaje a elektronická komunikace – nevyžádaná obchodní sdělení, kamerové systémy, e-mailová komunikace.

Diskuze.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.
Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Kontaktovat firmu - 1. VOX a.s.

Váš email:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu. Kolik je deset a pět ? Součet zapište číslicemi.

Dodavatel veřejného kurzu

1. VOX a.s.

Prosíme zmiňte EduCity
při kontaktování dodavatele

Adresa

Senovážné náměstí 978/23, 110 00 Praha 1

Kontakty


*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace