BARMANSKÝ KURZ - BARMAN

Tento termín kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde
  • Lektor

  • Popis

    Bc. Radim Janoušek

    - 2000 - 2005 Bugsy's Bar Prague - bartender & barmanager

    - classic and free style work bartender manager

    - akreditovaný lektor vzdělávání s plnou certifikací ( IES )

    - mediální odborný poradce

    - chief executive Bar High

  • Místo konání

  • Region:
    Praha
  • Adresa:
    Barový institut – Bar High
  • Termín

  • Doba trvání:
    5 dní
  • Akreditováno MŠMT:
    ano
Tento termín kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Popis kurzu BARMANSKÝ KURZ - BARMAN

Základní barmanský kurz je určen všem zájemcům o první krůčky v barmanském oboru. Studentům škol, zaměstnancům v gastro oborech i jiných činnostech, ale i nadšencům a hobíkům, kteří si chtějí barmanskou prací a cocktailem zpříjemnit život a dozvědět se vše potřebné.
Pro každého účastníka jsou připraveny studijní materiály 
a originální dárek.

Abychom se mohli postavit za vysněný metr mahagonu barového pultu, podat si ruku před začátkem směny s kolegou, popřát mu pěkný večer a přivítat své první hosty, musíme se tomu nejprve naučit, dobře vše rozpoznat a do určité míry se do tohoto ušlechtilého oboru i trochu zamilovat. Zaměříme se tedy hlavně na zbožíznalectví, suroviny, receptury, práci za barem, míchání drinků a jejich degustaci, která nám v průběhu týdne bude dobrým měřítkem kvality.

Den po dni si vysvětlíme vše potřebné související s barovou prací, komunikací, etiketou ...

Na počátku všeho stojí myšlenka, odvaha a trochu toho pověstného štěstí, dnes mluvíme o historii.

Bary a barmani takovou historii mají a i na ní přijde řada v průběhu přednášek. Jestli chcete například se sklenkou v ruce vzdát hold slovu cocktail, učiňte tak vždy 13. května a vězte, že právě 13. května roku 2006 tomu bylo na den přesně 200 let, kdy byl poprvé definován v americkém periodiku tento věhlasný pojem - cocktail.

Obsah kurzu:

- historie barů, cocktailů
základy barmanství 
barové pomůcky, sklo, inventář, led 
práce a chování za barem - pravidla, zásady
- úloha a povinnosti barmana
- zbožíznalectví - výroba a použití
- receptury - barové portfolio
- práce s alkoholem - odpovědost
- metodologie a příprava cocktailů a drinků
- samostatná práce za barem - drinkologie, mixibilita
- zdobení, přízdoby a servis 

- obsluha hosta - nabídka, komunikace 
- vystupování , chování - etiketa a barová etika

Metody:

- výklad, přednášky
- zpětná vazba lektora a skupiny
- modelové situace, nácviky, ukázky, diskuze
- projekce - videotrénink

Profil :

Absolvent je schopen připravit sedm desítek cocktailů a drinků, zná jejich historii, výrobní postupy, zdobení, servis. Orientuje se v práci za barem a v základním spektru lihovin a zbožíznalectví. Ovládá základy a zákony barmanské práce, možnosti, alternativy a to vše se zaměřením na profesionální přístup a etiketu .

Týdenní intenzivní barmanský kurz je slavnostně zakončen teoretickými a praktickými zkouškami a předáním certificate institutu Bar High všem, kteří úspěšně absolvují.Absolventi jsou poté zařazeni do registru IES - kdykoli si mohou oficiálně zažádat o mezinárodně platné a světově uznávané osvědčení o dosaženém vzdělávání - IES certificate.
Dále mají možnost pokračovat ve studijních programech barového institutu a zůčastnit se za prestižních podmínek např. navazujícího
Free style bar work coursu.

Tento termín kurzu již není aktuální. Podobné kurzy naleznete zde

Kontaktovat firmu - Bar High s.r.o.

Váš email:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu. Kolik je jedna a osm ? Součet zapište číslicemi.

Dodavatel veřejného kurzu

Bar High s.r.o.

Prosíme zmiňte EduCity
při kontaktování dodavatele

Adresa

Pražská 255, 25081 Nehvizdy

Kontakty


*Objednávka kurzu či žádost o více informací je zaslána přímo dodavateli vzdělávání. Ceny kurzů bez slev na EduCity jsou stejné jako u dodavatelů. Uplatnění slev u LAST MINUTE a Akčních kurzů pouze při objednání přes EduCity.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace