Školení Práce se standardy

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.
Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci. Nebo použijte poptávkový formulář.
  • Kurz na míru

  • ID akce:
    2405001

Popis kurzu na míru Školení Práce se standardy

Už se vám někdy stalo, že jste zavedli dobrou myšlenku, úspěšně jste ji používali a po krátkém čase bylo všechno jako dřív? To je nemilé a frustrující zároveň. V mnohých podnicích to vede k tomu, že nákladné kampaně za zlepšením končí v koši. Všem, kteří hledají řešení jak změny v podniku ukotvit dlouhodobě, je určeno školení „Práce se standardy“ (neboli standardní procesy). 

Standardizované pracoviště patří mezi silné nástroje LEAN filozofie. Dobře popsaný a dokumentovaný současný stav pracoviště a pracovního postupu je základem pro kontinuální zlepšování – kaizen. Tím, že současný stav analyzujeme, zlepšíme a zdokumentujeme, vytvoříme nový standard, který se stává podkladem pro další kaizen. Tento proces nikdy nekončí.

Práce se standardy zahrnuje 3 oblasti:

  • Zákaznický takt
  • Pracovní postup s ohledem na takt
  • Pracovní místo s ohledem na rozložení, pomůcky, nářadí, přípravky a ergonomiku

 

Cíl a obsah školení Práce se standardy:

  • Seznámení se s metodami bodového a procesního kaizenu, jako například Papírový kaizen, Rozpoznání plýtvání a Load balancing
  • Určení zákaznického taktu
  • Představení metody standardního pracovního listu
  • Simulace výrobního procesu a přechod od nenataktované výroby k výrobě v taktu ve 3 kolech
  • Zajištění a implementace pracoviště s ohledem na optimální tvorbu hodnot a produktivitu

 

Použité nástroje a metody školení Práce se standardy:

 

Cílová skupina školení:

Top management ||
Vedoucí pracovník ||||||||||
Mistr ||||||||||
Operátor / Pracovník ||||||||

 

Požadované znalosti před začátkem školení - žádné

Doba trvání – 1 den

Fotogalerie ze školení:

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace