Nabídka tohoto termínu kurzu již není aktuální.

Základy vinařství

kurz

Základní info

Kurz Vám umožní získat základní znalosti o víně a přehled o jeho výrobě při použití různých technologií a enologických postupů. Teoretická výuka prvního dne je vhodně spojená s praktickými ukázkami přímo ve vinařském provozu během druhého výukového dne.

V rámci teoretické výuky budou probrána následující témata:

  1. Složení a zrání hroznů
  2. Vybavení vinařského provozu
  3. Doprava a zpracování hroznů 
  4. Předfermentační úpravy 
  5. Biochemie alkoholové fermentace 
  6. Malolaktická fermentace
  7. Oxid siřičitý 
  8. Školení, zrání a finalizace vín
  9. Výroba bílého a růžového vína 
  10. Metody výroby červených vín 
  11. Technologie speciálních vín (šumivá a fortifikovaná vína)

Výuka zahrnuje také ochutnávku vín typických pro dané technologie.

Druhý den v rámci exkurze navštívíme dva vinařské provozy, kde si prakticky ukážeme výrobu vína od zpracování hroznů, školení vína až po finalizaci - tedy lahvování vín. V každém vinařství také ochutnáme 6 – 8 vzorků vín. Jedno z vinařství bude typickým zástupcem větších vinařských podniků s produkcí nad 200 000 lahví ročně a druhé z vinařství bude typ malého rodinného vinařství s produkcí do 30 000 lahví ročně.



Základy vinařství

Vybraný termín:

15.9.2016 –  16.9.2016  Jihomoravský kraj

Cena
3 600 Kč + 0% DPH

Kontakt na dodavatele získáte po registraci

Tento kurz je pořádán dodavatelem, který nevyužívá placenou prezentaci na portálu EduCity.

Kontaktní údaje na dodavatele získáte po registraci.

Nebo použijte poptávkový formulář.